tortosa

Información sobre el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa

El Llibre dels Costums de Tortosa, (un dels textos jurídics catalans de més categoria històrica) del que l’exemplar més antic és de data 28 de novembre de 1272, al seu llibre segons, rúbrica 7, ja estableix les normes (podríem dir deontològiques i de procediment) que els advocats de l’època havien de seguir.

Però el Col·legi d’Advocats de Tortosa, tal com el coneixem ara, es constitueix el 1844 arran de la Reial Cèdula de 27 de novembre de 1832 que donà permís per establir col·legis amb l’objectiu de vetllar pels interessos de la professió, evitar l’intrusisme i lluitar pel reconeixement dels funcionaris de l’Administració de Justícia i de les presons.

Als anys precedents el 1960 juntament amb altres Col·legis de Catalunya i juristes de gran renom, participà en la tasca de la redacció de la “Compilación de Derecho Civil especial de Cataluña”, que finalment veié la llum el 21 de juliol de 1960 quan les Corts van aprovar-la.

El 1969 forma part de la Comissió promotora del II Congrés Jurídic Català, que finalment es va celebrar el 19 d’octubre de 1971 i comptà amb l’assistència de cinc-cents lletrats. Les sessions del Congrés van tenir lloc a diferents ciutats i poblacions catalanes, essent les conclusions més importants les següents: la necessitat de compilació del dret català, la creació d’una càtedra de dret català i la formació de l’Institut d’Història del Dret català.

El 9 de gener de 1973, juntament amb els restants tretze col·legis catalans, es signà un conveni per engegar el projecte del Secretariat Permanent dels Col·legis d’Advocats de Catalunya, tasca que segueix durant els anys i es consolida el 1978 desprès de diverses reunions.

A finals de 1982 el Col·legi de Tortosa juntament amb el de Vic, Girona i Barcelona rep l’encàrrec de redactar els futurs Estatuts del Consell de Col·legis d’Advocats de Catalunya.

A les sis de la tarda del 10 de juny de 1983 es reuní a Tortosa el ple del Secretariat. figurant entre els diferents punts del ordre del dia l’acord de dissolució del mateix i el lliurament de la documentació al Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya.

A continuació, a dos quarts de vuit de la tarda, es procedí a la reunió constitutiva del Consell i va quedar d’aquesta manera constituït el nou Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya.

El 1990 es crea el Grup d’Advocats Joves.

L’any 1992 es celebrà a Tortosa la II Conferència dels Col·legis d’Advocats de les Comunitats Pirinenques.

El 1993 es va celebrar a Tortosa la commemoració dels 10 anys de la constitució del Consell, constituït l’any 1983 en aquesta mateixa ciutat.

L’any 1995 es constitueix l’Escola de Pràctica Jurídica.

Al mes d’octubre de 1997 s’edità per primer cop la revista col·legial Amb la Vènia, d’aparició semestral.

Amb data 18 de març de 2004 es presenta de forma oficial la primera web del Col·legi, com a mitjà de comunicació entre el Col·legi, els seus col·legiats/des, el ciutadà i les administracions.

Per acord de la Junta de Govern de 7 de febrer de 2007, s’acorda instituir un premi anual per a reconèixer aquelles persones o institucions que per la seva actuació o trajectòria professional mereixen la consideració del Col·legi, aquest premi va rebre el nom de “Premi Joan Martí i Miralles de l’Il·ltre. Col·legi d’Advocats de Tortosa”.

0 Comentarios

¿Quieres comentar algo?

CONTACTO

¿En qué podemos ayudarte?

Enviando
o

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

o    

¿Olvidó sus datos?

o

Cuenta creada